Børnetestamente

Vi tager os tid til at hjælpe hver enkelt af vores kunder og sikrer din tryghed igennem hele processen ved at levere den bedst mulige service

Børnetestamente hos Dine Arvinger

  • Udfyld hjemmefra

  • Gratis juridisk rådgivning

  • Underskriv

Hvad er et børnetestamente?

Har du børn under 18 år, vil du helt sikkert gerne give dem de bedste muligheder for en tryg opvækst. Med et børnetestamente får du indflydelse på, hvem der skal have forældremyndigheden over dine børn, hvis du afgår ved døden, før børnene er fyldt 18 år.

Hvad sker der med dine børn hvis du ikke har et børnetestamente?

Det er Statsforvaltningen, der afgør, hvem der får forældremyndigheden over dine børn, hvis du går bort før de er fyldt 18 år. Som udgangspunkt vil forældremyndigheden blive tillagt den anden biologiske forælder, hvis denne er i live. Vil du selv have indflydelse på, hvem der skal have forældremyndigheden, bør du derfor oprette et børnetestamente.

Sådan opretter i jeres børnetestamente

  • Vi stiller 6-7 spørgsmål, der er tilpasset dig.
  • Når spørgsmålene er besvaret, går vi i gang med at gennemgå jeres besvarelser.
  • Vi kan udforme børnetestamentet derefter jeres børnetestamente
  • Børnetestamentet er gyldigt efter underskrift

Du svarer på 6-7 spørgsmål online.

Du modtager gratis rådgivning.

Du skriver børnetestamentet under.

Hvad indeholder et børnetestamente?

Der står hvem du mener, er bedst egnede til at være værger for dine børn. Du kan indsætte en 1. prioritet samt en 2. prioritet, som kan træde til i tilfælde af, at din 1. prioritet ikke kan eller vil være værge.

Udover at nævne hvem du ønsker som værge, samt hvorfor, kan du vælge at tildele værgen et månedligt rådighedsbeløb. Rådighedsbeløbet kan du tildele værgen, hvis du ønsker at mindske den økonomiske last, der vil komme med værgerollen.
Der er mange, der væger at tildele et månedligt rådighedsbeløb, men der er mindst lige så mange, der vælger at undlade det. Det som du skal være opmærksom på er, at rådighedsbeløbet tages ud af dine børns arv. Dette betyder, at desto mere værgen modtager i rådighedsbeløb, desto mindre er der til dine børn når de er myndige og berettigede til at få arven udbetalt..

Kan jeg fortryde et børnetestamente?

Du kan til enhver tid ændre eller tilbagekalde børnetestamentet. Ændringen eller tilbagekaldelsen skal ske på samme måde som børnetestamentet blev gjort gyldigt.
Såfremt du underskrev børnetestamentet foran vidner skal børnetestamentet blot destrueres.
Et børnetestamente, som er underskrevet foran en notar skal tilbagekaldes foran en notar.

Ved at oprette et børnetestamente sikrer du Dine arvinger

Hvordan gøres det gyldigt?

Et børnetestamente kan gøres gyldigt enten foran to vidner eller foran en notar.
Et vidnetestamente for børn har den fordel, at det kan gøres gyldigt uden omkostninger. Det er samtidig nemt at gøre gyldigt, idet du blot skal underskrive børnetestamentet foran to vitterlighedsvidner, som også skal underskrive børnetestamentet. Ulempen ved et vidnebørnetestamente er, at det er dit ansvar at opbevare det. Dette betyder, at såfremt børnetestamentet bliver væk, så vil dine ønsker aldrig blive hørt.

Et notarbørnetestamente har den fordel, at notaren opbevarer et eksemplar af børnetestamentet i deres arkiver. Dette betyder, at du er sikket på, at det ser dagens lys såfremt det nogensinde skulle blive relevant. Den eneste ulempe ved et notarbørnetestamente er, at det koster 300 kr., som betales direkte til notaren i forbindelse med underskriften. Vi anbefaler at få et notarbørnetestamente, da det er mest sikkert for dig.
Hvad er en ægtepagt?

En ægtepagt er en skriftlig aftale mellem to ægtefæller. Aftalen bestemmer, at der ikke skal gælde formuefællesskab i ægteskabet, som man ellers automatisk får, når man gifter sig. Formuefællesskab betyder kort sagt, at man som ægtefæller skal dele formuer i tilfælde af separation, skilsmisse eller død. Hvis man som ægtefæller ikke ønsker dette, kan man helt eller delvist ophæve denne betingelse med en ægtepagt om særeje.
Ønsker I at dele alle jeres værdier, også jeres pensionsopsparinger, skal I oprette en ægtepagt om deling af pensioner.

Kontakt os

Hos Dine Arvinger værdsætter vi din tillid og det er meget vigtigt for os at dine dokumenter er korrekt udarbejdet og at du føler dig tryg igennem hele processen.

Er du bekendt med din arvesituation – tag testen her

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål,
eller ønsker at få et tilbud på en opgave

Vores arbejdsproces

Vi sørger for at imødekomme dine ønsker og guider dig nemt og professionelt gennem hele processen.

Telefonisk rådgivning eller kundemøde

En af vores specialuddannede juridiske rådgivere ringer dig op og guider dig igennem et gratis familietjek. Familietjekket giver dig overblik over, hvordan du og din familie er sikret juridisk ved død, skilsmisse og sygdom.

Vi modtager dine oplysninger

Vi modtager dine oplysninger til brug for udarbejdelse af dit juridiske dokument og opbevarer disse oplysninger sikkert i henhold til persondataloven.

Du modtager og godkender vores udkast

Samtalen afsluttes med en opsummering og godkendelse, så vi sikrer, at dokumentet bliver udarbejdet i henhold til dine ønsker og behov. Vi påbegynder udarbejdelsen af dit juridiske dokument indenfor en hverdag efter samtalen.

Du modtager dit færdige testamente

Vi sender det juridiske dokument i 2 eksemplarer til dig. Du kan modtage dokumentet via krypteret og sikker e-mail eller pr. post.

Kontakt os hvis du ønsker hjælp

Du er altid velkommen til at kontakte os uanset om du blot har spørgsmål eller hvis du ønsker rådgivning eller et uforpligtende tilbud på din opgave. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Store besparelser på mange af vores produkter. der gælder indtil d. 31. oktober 2021. Se mere