Gavebrev

Vi tager os tid til at hjælpe hver enkelt af vores kunder og sikrer din tryghed igennem hele processen ved at levere den bedst mulige service

Gavebrev hos Dine Arvinger

  • Udfyld hjemmefra

  • Gratis juridisk rådgivning

  • Underskriv

Hvad er et gavebrev?

Et gavebrev er dokumentation for, at du har givet en anden person en større gave. Et gavebrev er din juridiske dokumentation for, at det givne er en gave, hvilket ellers kan angribes som ugyldigt af 3. mand og kreditorer. Et gavebrev beskriver parternes relation, og hvad gaven består af. Ydermere beskrives vilkårene for hvem der skal betale gaveafgiften og giver dig mulighed for at bestemme, om gaven skal være modtagerens særeje.

Gavebrev – Hvordan gør jeg?

Vi stiller dig 6-7 spørgsmål, der er tilpasset dig. Når spørgsmålene er besvaret, går vi igang med at gennemgå jeres besvarelser. Vi kan derefter udforme jeres gavebrev. Gavebrev er gyldigt efter underskrevet foran en notar eller to vitterlighedsvidner.

Du svarer på 6-7 spørgsmål online.

Du modtager gratis rådgivning.

Du skriver gavebrevet under.

Fordele med et gavebrev

Hvis du skal give en større gave, kan man opnå en række fordele med et skriftligt gavebrev:

  • Fungerer som dokumentation (bevis) for, at det givne rent faktisk er en gave, og hverken er et lån eller et salg mod betaling.
  • Gavebrevet bestemmer de nærmere vilkår for gaven, herunder hvem der skal betale gaveafgiften.
  • Gavebrevet giver gavegiver mulighed for at bestemme, at gaven skal være modtagers særeje.

På den måde er din gave i sikrer hænder og der skal ikke deles ved skilsmisse.
Større gaver vil ofte være pålagt gaveafgift

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det at give en gave kan være forbundet med en gaveafgift alt efter størrelsen på gaven, og til hvem den gives. Gaveafgiften er en vis procentdel af den værdi af gaven, der ligger over en vis grænseværdi. Er gaven til den nærmeste familie, vil der være en gaveafgift på 15 % af beløbet over grænseværdien for afgiftsfrie gaver.

Beløbet for afgiftsfrie gaver ligger i 2019 på kr. 65.700,-

Gyldighed
Du skal blot underskrive og datere dit gavebrev, hvorefter det er juridisk gyldigt. Det er et gyldighedskrav, at gavebrevet blev lavet og afleveret inden overdragelse eller samtidig med gaven.

Ved at oprette et gavebrev sikrer du Dine arvinger

Kontakt os

Hos Dine Arvinger værdsætter vi din tillid og det er meget vigtigt for os at dine dokumenter er korrekt udarbejdet og at du føler dig tryg igennem hele processen.

Er du bekendt med din arvesituation – tag testen her

Du er altid velkommen til at kontakte os hvis du har spørgsmål,
eller ønsker at få et tilbud på en opgave

Vores arbejdsproces

Vi sørger for at imødekomme dine ønsker og guider dig nemt og professionelt gennem hele processen.

Telefonisk rådgivning eller kundemøde

En af vores specialuddannede juridiske rådgivere ringer dig op og guider dig igennem et gratis familietjek. Familietjekket giver dig overblik over, hvordan du og din familie er sikret juridisk ved død, skilsmisse og sygdom.

Vi modtager dine oplysninger

Vi modtager dine oplysninger til brug for udarbejdelse af dit juridiske dokument og opbevarer disse oplysninger sikkert i henhold til persondataloven.

Du modtager og godkender vores udkast

Samtalen afsluttes med en opsummering og godkendelse, så vi sikrer, at dokumentet bliver udarbejdet i henhold til dine ønsker og behov. Vi påbegynder udarbejdelsen af dit juridiske dokument indenfor en hverdag efter samtalen.

Du modtager dit færdige testamente

Vi sender det juridiske dokument i 2 eksemplarer til dig. Du kan modtage dokumentet via krypteret og sikker e-mail eller pr. post.

Kontakt os hvis du ønsker hjælp

Du er altid velkommen til at kontakte os uanset om du blot har spørgsmål eller hvis du ønsker rådgivning eller et uforpligtende tilbud på din opgave. Vi er altid klar til at hjælpe dig.

Store besparelser på mange af vores produkter. der gælder indtil d. 31. oktober 2021. Se mere